Laat de beentjes maar glimmen...

Topic gesloten, alleen lezen

30 berichten

Laat de beentjes maar glimmen...

door: Pino op 2017-05-17 19:49:34

" Natuurlijk" is de grootste commercieel hype in jaren. Zet het op een product en je kunt je winstmarges meer dan verdubbelen. Gezondheidsclaims veelal kwakzalverij.
Voor bescherming tegen de zon kijk je naar de beschermingsfactor, niet naar " natuurlijk".


Pino

Laat de beentjes maar glimmen...

door: Joostje op 2017-05-18 10:22:54

[=Pino post_id=479063 time=1495043374 user_id=26] " Natuurlijk" is de grootste commercieel hype in jaren. Zet het op een product en je kunt je winstmarges meer dan verdubbelen. Gezondheidsclaims veelal kwakzalverij.
Voor bescherming tegen de zon kijk je naar de beschermingsfactor, niet naar " natuurlijk".
Heb jij laatst ook 'Keuringsdienst van Waarde' gezien? Daar ging het ook over het BS-gehalte van 'natuurlijke aroma's' in voornamelijk de voedingsmiddelenindustrie. Aardbeiendrank waar 'letterlijk' geen aarbei aan te pas is gekomen bijvoorbeeld. Blijkbaar kun je met het fermenteren van gist en enkele chemische toevoegingen het DNA van vruchten (en andere natuurlijke producten zoals vanilline) creeeren.

Zo natuurlijk mogelijk (echt natuurlijk bedoel ik dan) eten deed ik al, maar dit is weer een extra bevestiging dat de voedingsmiddelenindustrie zo rot is als het maar zijn kan.


Joostje

Laat de beentjes maar glimmen...

door: PFW op 2017-05-18 14:19:25

[=Joostje post_id=479076 time=1495095774 user_id=39766]
[=Pino post_id=479063 time=1495043374 user_id=26] " Natuurlijk" is de grootste commercieel hype in jaren. Zet het op een product en je kunt je winstmarges meer dan verdubbelen. Gezondheidsclaims veelal kwakzalverij.
Voor bescherming tegen de zon kijk je naar de beschermingsfactor, niet naar " natuurlijk".
Heb jij laatst ook 'Keuringsdienst van Waarde' gezien? Daar ging het ook over het BS-gehalte van 'natuurlijke aroma's' in voornamelijk de voedingsmiddelenindustrie. Aardbeiendrank waar 'letterlijk' geen aarbei aan te pas is gekomen bijvoorbeeld. Blijkbaar kun je met het fermenteren van gist en enkele chemische toevoegingen het DNA van vruchten (en andere natuurlijke producten zoals vanilline) creeeren.

Zo natuurlijk mogelijk (echt natuurlijk bedoel ik dan) eten deed ik al, maar dit is weer een extra bevestiging dat de voedingsmiddelenindustrie zo rot is als het maar zijn kan.
Wat is het probleem dan met die aroma's? Als ze verder niet schadelijk zijn en wel lekker smaken is dat toch prima (hoef je die arme aardbeien of vanillebonen er ook niet voor te slachten).


PFW

Laat de beentjes maar glimmen...

door: Joostje op 2017-05-18 16:38:27

Voornamelijk dat je als consument compleet misleid wordt. Ik geloof er niets van dat dit net zo gezond kan zijn als het eten van een (gemakshalve onbespoten) aardbei. Maar zo verkopen ze het wel. Gaan wel een beetje off topic nu...


Joostje

Nog geen lid!

Meld je dan nu aan als CTWT lid.

Of registreer je als vriend van de vereniging, en doe actief mee op ons forum

Registeer als vriend van de vereniging