Hartslagmeter op pols... Welke is de beste

Topic gesloten, alleen lezen

4 berichten

Hartslagmeter op pols... Welke is de beste

door: JAG op 2016-06-15 08:20:46

Collega van mij is zich aan het oriënteren op een hartslagmeter via de pols. Ivm ziekte wil hij continu zijn hartslag kunnen monitoren zonder een borstband om te hoeven.

Nu zijn er verschillende opties, Polar (A360), Garmin (oa vivoactive HR), TomTom (oa runner 2 cardio) enz. En je hebt natuurlijk nog de Apple en Samsung watches die dit ook doen. Wie heeft er met welk merk positieve en/of juist negatieve ervaringen?

Alvast bedankt,
Hans


JAG

Hartslagmeter op pols... Welke is de beste

door: rtbrouwer op 2016-06-15 09:20:12

Ik heb de TomTom Multisport Cardio. Het is een sporthorloge dat mij echt heel veel plezier bezorgd en die ik gebruik bij zowel het fietsen, lopen, zwemmen en zelfs om mijn hartslag te meten tijdens slaap. Vooral dat laatste is een handige functie van sporthorloges om je pols, erg boeiend om te zien wat je rustpols s'nachts je verteld over fitheid en herstel etc....

Ik heb het horloge 3 jaar geleden gekocht en in die periode fietste ik weinig/niet. Voor hardlopen is de functie van hartslag meten op je pols echt briljant, ik kan geen enkele afwijking ontdekken t.o.v. hartslag met een band, sterker nog, ik heb mijn garmin met polsband een aantal keren vergeleken met de TomTom en zowel op gemiddelde als maximale hartslag exact gelijke waarden... MAAR toen ik meer ging fietsen kwam ik tot de ontdekking dat hartslag meting op je pols tijdens fietsen slecht werkt, ik denk dat dit te maken heeft met het feit dat je polsen onder een hoek staan omdat je je stuur vast hebt en ook nog wel eens van grip wisselt (op het stuur, in de beugels etc.)... Anyway, hartslag meting op je pols tijdens het fietsen doet het soms een paar minuten goed en daarna is mijn hartslag 5 minuten lang ineens 40 slagen lager om daarna weer omhoog te schieten.. Niet betrouwbaar dus waardoor ik uiteindelijk alsnog een bluetooth hartslag band heb aangeschaft om te koppelen met mijn TomTom.... Met hardlopen en in slaap gebruik ik de polsfunctie maar met fietsen nu dus altijd de band.

Verder qua gebruiksvriendelijkheid, kwaliteit, functies etc. niets op aan te merken. Fijn apparaat!


rtbrouwer

Hartslagmeter op pols... Welke is de beste

door: GoodRiddance op 2016-06-15 12:50:14

Ik heb de Fitbit Charge HR puur voor hartslagmeting. Dat werkt prima. Elke dag vergat ik mijn ochtendpols op te meten terwijl ik het wel fijn vind om daar mijn trainingen op aan te passen. Dat schoot dus niet op en deze oplossing werkt prima.

Enig nadeel: het zendt geen ANT+ signaal uit dus op de fiets heb ik alsnog een hartslagband nodig.

Een vriend van me heeft de Garmin en die is daar enthousiast over. Kwaliteit van de hartslagmeting is ook prima maar die kan hij wel koppelen met externe systemen. Het is wel meteen een stuk duurder.


GoodRiddance

Nog geen lid!

Meld je dan nu aan als CTWT lid.

Of registreer je als vriend van de vereniging, en doe actief mee op ons forum

Registeer als vriend van de vereniging