angst

Topic gesloten, alleen lezen

4 berichten

angst

door: Paolo86 op 2016-05-21 00:04:49

Gisteren met de fietsclub een ''afvalrace'' gehouden.
We waren met 13 man en fietsen rondjes van 1,6 km. na elk 2e rondje viel de laatste af.
Wat mijn probleem is is de angst in de bochten.
Hoe zou ik dit het beste kunnen trainen?
we fietsten met een mooi peloton en met in fietsen ging het allemaal kalm aan(gemiddeld 30 km/h) waardoor je lekker relax door de bochten fietst.
Alleen toen het 'spelletje' begon ging de snelheid 10 kmh per uur omhoog en gaat het dus ook een stuk harder in de bochten. hierbij kneep ik een keer in de rem omdat het zo hard door de bocht ging waardoor je gelijk uit het peloton bent en er ook niet meer bij komt. heb helemaal geen ervaringen verder met wedstrijden maar vooral met de bochten techniek zou ik me zeker willen ontwikkelen. hebben jullie tips?


Paolo86

angst

door: Metor op 2016-05-21 00:17:14

Dit is een kwestie van gewenning en vaker doen. En qua trainen kan je zelf in je fiets ritten wat bochten uit zoeken waar je dan hard doorheen kan. Vaak kan dit bijvoorbeeld perfect in de avonduren op een industrieterrein, kan je een hele avond oefenen ;-)


Metor

angst

door: WimL op 2016-05-24 18:47:44

Het rijden van "lijnen" in de bochten is inderdaad een kwestie van ervaring, niet alleen van jou maar ook van de renners voor en/of naast je. Als je iemand voor je hebt die als een strijkijzer door de bocht gaat is er maar een remedie: direct er voorbij en zorgen dat ie bij de volgende bocht achter je zit.
De betere bochtennemers (leuk scrabblewoord) zitten in mijn ervaring toch meestal voorin.


WimL

Nog geen lid!

Meld je dan nu aan als CTWT lid.

Of registreer je als vriend van de vereniging, en doe actief mee op ons forum

Registeer als vriend van de vereniging