angstig op de fiets

Topic gesloten, alleen lezen

58 berichten

angstig op de fiets

door: nagtie op 2011-05-05 16:13:23

we hebben allebei ATB schoenen dus dat valt nog wel mee... :D


nagtie

angstig op de fiets

door: skippy op 2011-05-09 21:25:04

[="petur"]
een rollenbank helpt ook om de fiets beter onder controle te krijgen
Wel een met losse rollen. Met losse handen is al een crime. Maar gewoon blijven oefenen.
Is eigenijk ook veel leuker dan zo'n vaste Tacx.


skippy

angstig op de fiets

door: Trek1200 op 2011-05-10 13:42:37

[="Veeteetje"]
Vallen is niet eNg.
Inderdaad, vallen is zó gebeurd. Voor je weet lig je al. Niks engs aan. Dat zeg ik tegenwoordig ook maar tegen mezelf.


Trek1200

angstig op de fiets

door: Jan Willem op 2011-05-10 13:46:43

[="nagtie"]
Ik denk dat mijn vriendin gek wordt als ik.. Lief die fiets van 1500 die je volgend jaar kocht is niet goed, pleur maar weg. De geometrie is overigens goed is, opgemeten en afgesteld door een betere wieler winkel.

Maar op een lege nedereinse berg kun je wel oefenen met je bidon pakken en vast klikken. Het is toch handig als jw wat kan drinken.
helemaal mee eens! ;-)


Jan Willem

angstig op de fiets

door: Sabine op 2016-10-14 10:45:55

Ik kwam via Google dit oude topic tegen. Ik herken me in jouw vriendin. Ben benieuwd hoe het afgelopen is! Heb je een gouden tip na 5 jaar ervaring?


Sabine

angstig op de fiets

door: Joostje op 2016-10-14 11:22:19

[="Sabine"]
Ik kwam via Google dit oude topic tegen. Ik herken me in jouw vriendin. Ben benieuwd hoe het afgelopen is! Heb je een gouden tip na 5 jaar ervaring?
Ik zie dit topic nu pas, omdat het waarschijnlijk compleet was weggezakt. Ik heb echter het idee dat in de situatie van TS (nagtie) er veel te veel gepushed wordt door de mannelijke helft. Clinics, weekend Ardennen om angst te overwinnen, gemiddelde snelheid moet omhoog, mijn god je legt de druk er wel op zeg...Laat haar eerst een wat ervaring opdoen op een racefiets geometrie met zo'n gek krom stuur.

Er wordt uiteindelijk afgesloten met de juiste conclusie lijkt me. Ervaring is toch het belangrijkste. Ik zag dat ook terug in een van de reacties van Bas. Het fietsen moet een automatische worden.

-Sabine, wat wil je graag bereiken? Heb je uberhaupt angst op de racefiets? Wil je in een groep leren fietsen? Wil je op snelheid leren fietsen? Ik zou gewoon proberen om regelmatig op de fiets te stappen zonder enig doel. Gewoon fietsen en genieten, zonder snelheidsmeter. Wordt vertrouwd met de fiets. Verplaats je handen eens van boven naar onder en weer terug. Fiets eens een stukje met een hand. Genoeg rustige fietspaden om dat te proberen. In het begin hoeft het niet allemaal snel. Ik zou zeker niet gaan adviseren om in een groep te gaan fiesten, want dan 'moet' je toch mee en ga je wellicht boven je kunnen fietsen.
Als je de smaak te pakken hebt kun je eens gaan kijken naar het verhogen van je snelheid of aan te pikken in een groepje van 4 of 6 man. Maar de basis, het vertrouwd worden met de racefiets an sich, dat is het belangrijkst.


Joostje

angstig op de fiets

door: GoodRiddance op 2016-10-14 12:14:54

Inderdaad. Gewoon in je eentje fietsen en op een kaal stuk weg met 1 hand los fietsen. Dat lukt vanzelf en dan kun je ook een bidon pakken en even een slok nemen.

Waarschijnlijk is de 'angst' gedeeltelijk het gebrek aan gevoel aan controle op de fiets. 'Bang' om te vallen, is iedereen. Zo gaaf is dat namelijk niet. Als je echter vaker fietst, krijg je meer controle over jezelf en daardoor ook over de omstandigheden. Dan is de kans op vallen klein genoeg om daar niet mee bezig te hoeven zijn.


GoodRiddance

Nog geen lid!

Meld je dan nu aan als CTWT lid.

Of registreer je als vriend van de vereniging, en doe actief mee op ons forum

Registeer als vriend van de vereniging