Low Budget Racefiets uitzoeken

Topic gesloten, alleen lezen

3 berichten

Low Budget Racefiets uitzoeken

door: De Snelle Pool op 2016-05-01 21:11:34

Dag allen,

Ik ben dol op fietsen, en fiets al gauw enkele duizenden kilometers per jaar. Ik heb echter nooit veel geld besteed aan een fiets (de laatste 2 jaar fietste ik die afstand op een 150 euro mountainbike van de Decathlon), maar mijn fiets is eergisteren gestolen geweest en ik wil eigenlijk eens een racefiets proberen. Ik woon in een heuvelachtig gebied (tot 400m boven zeespiegel) en zal de fiets 5 dagen per week gebruiken om te pendelen (30km retour, ik woon op 175m boven zeespiegel en werk is 10 meter boven zeespiegel) en 1x per week om 60-150 km te fietsen.

Budget is wederom beperkt, tot 750 euro. En dat leidt bij mijn online zoektocht achter informatie op wat problemen, gezien de meeste websites al gelijk uitgaan van 1.000-1.500 euro start budget voor een entry-level racefiets.
Carbon, (Shimano) Ultegra/105/Tiagra, schijfremmen, allemaal vrijwel uit den boze.

Een bijkomstige moeilijkheid is dat ik sinds kort in Polen woon en de taal niet machtig ben, dus even bij de lokale fietsboer op gesprek gaan, is niet direct een mogelijkheid. De technische kenmerken zijn gelukkige zowel in het Pools als het Nederlands net hetzelfde, dus papiertjes aflezen zal me wel lukken.

Kan ik voor dit budget iets betrouwbaars en aardigs vinden? Waarop kan zeker bespaard worden en is van minder belang? Zoals aangehaald, heuvelachtig gebied + pendelen tijdens spitsuren dus versnellingen en remmen zijn wel van belang.

Op basis van wat zou ik tussen deze 2 kiezen?
http://www.salden.nl/nl/fietsen-en-frames/race/racefietsen/bianchi-via-nirone-7-sora-9sp-triple-2015.html
http://www.salden.nl/nl/fietsen-en-frames/race/racefietsen/ridley-fenix-a20-tiagra-compact-2015.html

(2e hands ben ik niet zo snel geneigd voor zaken waar ik niet zo veel van afweet, in een vreemd land)


De Snelle Pool

Low Budget Racefiets uitzoeken

door: Proeme op 2016-05-01 22:20:02

hoe het in Polen werkt weet ik niet. Hier in NL zocht ik ook een budget-fiets omdat het mijn eerste racefiets zou zijn en ik niet zou weten of het een hele grote uitgave waard zou zijn. Tweedehands durfde ik echter ook niet, vanwege risico op miskoop met mijn beperkte kennis. Oplossing: een showroom-model kopen bij een degelijke fietshandel (in mijn geval wel eentje die gespecialiseerd is in racefietsen). Had ik voor 500 euro een fiets die prima aan mijn eisen voldoet.

Wellicht is zoiets in Polen ook te vinden?


Proeme

Nog geen lid!

Meld je dan nu aan als CTWT lid.

Of registreer je als vriend van de vereniging, en doe actief mee op ons forum

Registeer als vriend van de vereniging