Amsterdamse Cross Competitie 2014-2015

Topic gesloten, alleen lezen

39 berichten

Amsterdamse Cross Competitie 2014-2015

door: Jan Willem op 2014-12-14 20:24:07

[="Jan Willem"]
de top 10 van het klassement zal wel heel lastig worden. Een keer top 10 eindigen bij een cross zou mooi zijn en is ook al een hele uitdaging. Dan heb ik wel een goed zware moddercross nodig 8)
Nou een goed zware moddercross hadden we vandaag bij DTS in Wijdewormer. Na de verkenning van het rondje de fiets afgespoten, want dat was al nodig. Daarna bewust niet meer het parcours opgweest, maar op de weg warm gereden.

Bij de start opgesteld achter 2 snelle mannen, maar helaas mist 1 van de 2 volledig zijn start. Dus wat naar achteren het veld in. Bij de eerste echte modderstrook meteen een flink stuk naar voren opgeschoven.

Daarna was het ploeteren, sleuren en glibberen. Een afwisseling van zware diepe modder en asfaltstroken van het wegparcours. Vooral de strook naar start finish was loodzwaar. Af en toe de strook gelopen. Minstens net zo snel en een stuk minder zwaar. In de derde ronde was mijn fiets echter zo zwaar geworden dat het makkelijker was om hem te duwen dan te schouderen. Die renners met reservefietsen waren vandaag ook flink in het voordeel.

De verschillen waren vandaag erg groot. Bij mij ging het "lekker". Helaas nog steeds geen top tien, maar wel 11e. Hoogste klassering tot nu toe.

Overigens nog bijna het publiek vermaakt met een duik in het water. Kon na een glijpartij nog maar net uit de sloot blijven :) De rondes daarna de bocht maar iets minder scherp aangeneden.

Toen ik thuis mijn fiets weer ontdaan had van de modder en m'n crankstel weer had uitgegraven (letterlijk) bleek trouwens dat al m'n kettingbladboutjes flink loszaten. :shock:


Jan Willem

Amsterdamse Cross Competitie 2014-2015

door: Inky op 2014-12-14 21:17:03

Jippie!! Vandaag een echte moddercross!! Dit ligt mij meestal toch wat meer dan die snelle crossen en bovendien is het leuk om in de modder te spelen!

Na het rondje inrijden op het parcours, maar direct de fiets afgespoten aangezien hij al helemaal bedekt wat met modder. Dit belooft wat voor de cross zelf! Hopen dat alles blijft draaien.

Met de start goed weg, eerste stuk asfalt, daarna stukje gras en toen het viaduct op. Na de viaduct een bocht terug de echte modder in. De meeste stukken waren te fietsen, maar bij een aantal punten was de vraag of lopen niet sneller was. 1 lang stuk voor de finish was niet te fietsen. Dit was een lange sprint met de fiets op de schouder en tot je enkels in de modder wegzakken. Naar mate de wedstrijd vorderde was rennen bijna niet meer mogelijk.... (benen waren op)..
Ik kon in de modder goed blijven rijden, leuk zo'n zware cross waarbij kracht en techniek erg belangrijk zijn.
Van de 11 gestarte vrouwen ben ik vandaag 4de geworden! In de laatste rondje kwam ik nog dicht bij de nummer drie in de buurt maar ik was zo moe dat ik in de laatste modderstrook tijdens het fietsen omviel de bosjes in, bijna tegen een boom aan.

Heel blij met mijn wedstrijd vandaag! Hoorde al verhalen dat het volgende week in Spaarnwoude waarschijnlijk ook zo'n ondergrond zal zijn! Jippie!!

Het enige nadelige is het poetsen van de fiets na afloop. Jeetje wat een hoop modder had ik meegenomen uit Wijdewormer! Maar hij is weer helemaal schoon en heeft zich tijdens de wedstrijd prima gehouden!


Inky

Amsterdamse Cross Competitie 2014-2015

door: Gerjan op 2014-12-14 21:34:15

[="Jan Willem"]
te schouderen
Nominatie voor Veldrijwoordvanhetjaar :oke:


Gerjan

Amsterdamse Cross Competitie 2014-2015

door: Thierry le Brun op 2014-12-14 21:42:48

[="Gerjan"]
[="Jan Willem"]
te schouderen
Nominatie voor Veldrijwoordvanhetjaar :oke:
idd een goede 2e ná 'off camber' ;-)


Thierry le Brun

Amsterdamse Cross Competitie 2014-2015

door: Jan Willem op 2014-12-15 07:41:38

http://www.sport.be/cycling/nl/nieuws/article.html?Article_ID=707504

[]Crosstips: op- en afstappen, schouderen (VIDEO)
Verzin ze niet zelf hoor ;)


Jan Willem

Amsterdamse Cross Competitie 2014-2015

door: Jan Willem op 2014-12-22 10:02:58

Gisteren weer de ACC gereden. Dit keer in Spaarnwoude bij de Kampioen. Vooraf werd "gewaarschuwd" voor heel veel modder, maar het parcours was aangepast tov andere jaren. Dus weinig modder. Wel heel veel "single tracks" tussen de bomen door. Vlak voor start/finish nog een zandbak.

De voorbereiding was niet ideaal. Zaterdag in Woerden gereden en 's avonds een feestje gehad. De opkomst was wat minder dan anders en met een brede startstrook kon ik zowaar eens op de eerste rij plaatsnemen. Mijn start was goed en zelfs een beetje ingehouden om niet te ver naar voren het bos in te duiken. Op plek 8 het bos in. Voor mij alleen maar mannen die een pak sneller zijn. Kon ze redelijk bijbenen de eerste ronde, maar langzaam werd het gat groter. Nog 1 snelle man zat er achter mij en die ging me ook nog voorbij.

Kort achter me een achtervolger die zorgde dat ik het tempo hoog moest houden. Plots viel die weg en was het gat voor en achter me groot. Pas richting het einde van de wedstrijd (de voorbereiding begon z'n tol te eisen) kwam er van achteren weer wat dreiging. Ik dacht er redelijk ruim voor te kunnen blijven. Dat lukte ten dele. Alleen de renner die eerder wegviel bleek een lekke band te hebben gehad en na een fietswissel kwam deze weer op mijn wiel. Ik had hem niet verwacht en werd er eigenlijk een beetje door verrast, nadat hij ook al mijn achtervolgers ingerekend had.

In de laatste rechte stroken richting de zandbak voor start/finish was het sprinten om als eerste de laatste bochtjes te kunnen nemen. Hij beschikte over net iets betere benen. Dat betekende dat hij ook als eerste de zandbak inging. Mijn voornemen om hem dan daar te verschalken mislukte hopeloos. Van alle zandpassages reed ik uitgerekend deze ronde de minste.
Dus helaas mijn 9e plek in moeten ruilen voor een 10e. Dus toch nog top tien. Beste klassering tot nu toe en weer een plekje omhoog in het klassement naar de 13e stek. Nog 2 crossen te gaan en dan zit het er weer op wat betreft de ACC.


Jan Willem

Amsterdamse Cross Competitie 2014-2015

door: Jan Willem op 2014-12-29 15:23:59

Gisteren de laatste cross van 2014 (niet de laatste van dit seizoen) afgesloten met een 11e plek bij Olympia op Sloten. Het was een snelle cross met hier een daar wat verradelijke opgevroren stukken. Niet helemaal mijn ding en kon het wiel van mij directe tegenstander in het klassement niet houden. De schade beperkt tot 1 puntje verlies op hem en flink wat winst op de thuisblijvers. Daardoor opgeschoven naar de 12e plek in het klassement. Het weer was wel genieten. Lekker koud en flink zonnig.


Jan Willem

Amsterdamse Cross Competitie 2014-2015

door: Jan Willem op 2015-01-05 11:44:23

Afgelopen zondag de finale van de ACC. Wederom op Sloten, maar nu bij WVA. Dit keer wederom zon, maar geen bevroren parcours. Het was een stuk zachter met hier en daar een beetje bagger. Wat mooie technische passages en een listige helling tegen het viaduct, waar je het verschil kon maken als je hem op wist te fietsen.

Mijn doelstelling was voor mijn directe concurrent blijven. Hij finisht meestal voor mij, maar in het klassement heb ik 3 puntjes voorsprong. Hij heeft minder wedstrijden gereden. Bij de start vanaf de 2e rij goed weg en op positie 8 de eerste ronde in. Ik kan lang in de buurt blijven van de top 10. De benen voelen goed en ik kan in tegenstelling tot vorige week hard blijven rijden.

Al snel komen er een paar mannen die voor het eerst meedoen en derhalve naar achteren moesten starten voorbij. De meeste zijn elite renners, dus niet iets waar ik me voor moet schamen. Toch blijf ik erg lang dichtbij een vaste top 10 rijder. En nog beter mijn concurrent + een paar andere kan ik achter mij houden en de voorsprong uitbouwen.

Op de grasstrook richting start/finish krijg ik een lekke achtertube. Gelukkig hoef ik maar 1 strook + de verharde strook richting start/finish. Daar staan mijn reserve wielen en vlug ram ik mijn nieuwe achterwiel er in. Vanaf de kant roept Ingrid dat er nog niemand aankomt. Ik ben net weer op pad als mijn achtervolger er aan komt. Hij haalt me in en ik kan in zijn wiel blijven hangen.
Halverwege de ronde worden we gedubbeld door Dylan in z'n nieuwe Roompot tenue. Die heeft de bel al gehad, wat betekent dat dit ook onze laatste ronde is. Mijn concurrent heeft dat gelukkig ook door en maakt zich ook klaar voor de sprint. Bij het opdraaien van het asfalt zit ik al naast hem en ben sneller weg. Als hij dan ook nog uit z'n pedaal schiet finish ik eenvoudig voor hem. Mijn concurrent uit het klassement zit er nog 2 plekken achter.

Zo blijf ik hem voor in het klassement en dat voelt terecht aangezien ik vandaag ook voor hem ben gefinished. Door een tegenvallende rit van de nummer 11 uit het klassment schuif ik zelfs nog 1 plekje op en sluit de ACC af op de 11e plek. Tevreden, maar voor volgend jaar heb ik nog wel een aardig gat te overbruggen (lees trainen) wil ik medoen in de top tien.

hier staat de eindrangschikking:
https://sites.google.com/site/amsterdamsecrosscompetitie/competitie-2014


Jan Willem

Amsterdamse Cross Competitie 2014-2015

door: Jan Willem op 2015-01-05 15:04:25

bewegende beelden van de 40- klasse en de nieuwelingen/dames

https://www.youtube.com/watch?v=yZg84X9cMkA&feature=youtu.be

https://lh5.googleusercontent.com/-R_Sl_Gd_MoE/VKvOkgZL02I/AAAAAAAACCQ/Q3wX-GC5oZQ/s800/16203372951_657376cd2c_o.jpg">

https://lh3.googleusercontent.com/-eHIJKWsHmw0/VKvOmtzlnRI/AAAAAAAACCo/hUfWml0-k-E/s512/687-IMG_7745.JPG">


Jan Willem

Amsterdamse Cross Competitie 2014-2015

door: Marcel3204 op 2015-01-06 19:46:03

Jan Willem,
Proficiat met je mooie resultaat in de laatste cross, en met je plek in het eindklassement. Ook dit jaar weer je cross-verslagen met veel plezier gelezen. Motiveert me om de CX te blijven gebruiken, naast de jaloerse MTB die ook af en toe van stal mag.
Nu even uitrusten op weg naar het weg-seizoen?


Marcel3204

Amsterdamse Cross Competitie 2014-2015

door: Jan Willem op 2015-01-06 20:39:05

[="Marcel3204"]
Jan Willem,
Proficiat met je mooie resultaat in de laatste cross, en met je plek in het eindklassement. Ook dit jaar weer je cross-verslagen met veel plezier gelezen. Motiveert me om de CX te blijven gebruiken, naast de jaloerse MTB die ook af en toe van stal mag.
Nu even uitrusten op weg naar het weg-seizoen?
Dank je.

Nog 1 of 2 crossen. Er is nog een MNC cross over 2 weken en wellicht nog 1 nationale cross. Nog even de sneeuw in en dan inderdaad weer de weg op. Maar ook weer op de MTB. Afgelopen zomer voor het eerst een paar MTB marathons gereden en dat was wel voor herhaling vatbaar. :)


Jan Willem

Amsterdamse Cross Competitie 2014-2015

door: Inky op 2015-01-06 21:35:55

Afgelopen zondag de laatste cross van de ACC op Sloten.
Vorige week ging het erg lekker op Sloten dus hoopte op een goede dag!
In het totaal klassement kon ik eigenlijk niet meer stijgen, maar ik moest nog wel een resultaat rijden om niet ingehaald te worden door de dame achter mij.

Met mooi weer het rondje verkent, anders dan vorige week was de ondergrond nu zacht en op sommige plekken erg glibberig. Gelukkig zaten de mooie heuveltjes met afdalingen en klimmetjes er weer in! Aan start toch wel een beetje zenuwachtig, toch weer wat druk op mezelf gelegd door mijn prestatie vorige week. Nooit heel slim... Met de start goed weg, maar merkte al in de eerste ronde dat ik niet mee kon. De technische passages gingen prima, maar het aanzetten op de rechte stukken lukte simpelweg niet.
Hard geprobeerd om in de eerste ronde weg te rijden van mijn directe concurrente. Even kon ze nog volgen, maar uiteindelijk kraakte ze. Waarna ik niet veel laten ook kraakte..... Pfff wat had ik het zwaar. Moest echt alles op alles zetten om niet helemaal terug te vallen.. Ik had gelukkig genoeg voorsprong opgebouwd dus kon rustig de laatste ronde rijden.

Na de wedstrijd de prijsuitreiking! Mijn allereerste envelop gewonnen! Overall ben ik 5de dame geworden.
De zomer goed trainen op snelheid en dit ook een uur vol kunnen houden. Dus het doel is wedstrijden rijden op bv sloten, Amstelveen en Spaarnwoude.


Inky

Amsterdamse Cross Competitie 2014-2015

door: Alwin op 2015-01-07 10:29:12

[="Inky"]
Na de wedstrijd de prijsuitreiking! Mijn allereerste envelop gewonnen! Overall ben ik 5de dame geworden.
:oke: :oke: :oke: Goed gereden deze competitie. Mooi doel ook gelijk voor volgend jaar.


Alwin
   

39 berichten


Nog geen lid!

Meld je dan nu aan als CTWT lid.

Of registreer je als vriend van de vereniging, en doe actief mee op ons forum

Registeer als vriend van de vereniging