Wond in je liesen

Topic gesloten, alleen lezen

29 berichten

Wond in je liesen

door: Nuitkor op 2012-10-18 18:50:12

Sinds ik een breder zadel heb genomen waardoor mijn zitbotjes goed worden ondersteund, heb ik geen last meer van schuurplekjes in de liezen.


Nuitkor

Wond in je liesen

door: marijnissen op 2013-07-01 11:11:59

Vorige week na 135 km behoorlijke rode bult 9 geen steenpuist) links van mijn zitbotje, was genezen, nu weer op een andere plaats, hoor veel verhalen, zinkzalf,broek, vaseline, zadelhoogte, verschil in beenlengte.
Alles geprobeerd en gecontoleerd, maar wachten tot alles genezen is?.


marijnissen

Wond in je liesen

door: Menchov op 2013-07-13 23:57:21

Ik heb voorheen ook echte drama's gehad met zitvlakproblemen. Je kan wel een weekje wachten totdat het over is, maar na de eerstvolgende tocht van 3 uur zitten ze er weer.

Bij mij het verlost worden van deze kwaal toch een combinatie van meerdere dingen. Het aller belangrijkste is een zadel waar je lekker op kan zitten en een koersbroek met een goede zeem. Voor elke training insmeren met uierzalf of die creme van Assos, echt goed wassen onder de douche met milde zeep, en naast de fiets 3 keer per dag zinkzalf smeren op de geïrriteerde oppervlakken. En oh ja, de zeem niet wassen met wasverzachter, dat is voor mij persoonlijk iets wat ook veel verschil maakt.

En voor de rest gewoon veel uren maken, dan rijd je er vanzelf wel doorheen met een beetje hulp van het bovenstaande.


Menchov

Nog geen lid!

Meld je dan nu aan als CTWT lid.

Of registreer je als vriend van de vereniging, en doe actief mee op ons forum

Registeer als vriend van de vereniging