21-03-2023 | Bestuur CTWT

Van 17 tot en met 20 maart hield CTWT het jaarlijkse trainingsweekend. We hadden net als vorig jaar het luxe onderkomen in de Voerstreek als uitvalsbasis. Het enthousiasme was dit jaar zo groot dat de locatie snel volgeboekt was. Vijf leden besloten daarop zelf onderkomen in de buurt te regelen en van daaruit aan te sluiten bij het programma.

                                                                        

Vrijdag rond twaalf uur kwamen de meeste deelnemers aan. Nadat alle spullen in de accommodatie gebracht waren, was het tijd voor de eerste rit. Sommigen maakten gebruik van het aanbod van onze sponsor Scope om hun wielen te testen. De eerste kilometers waren licht dalend tot vlak maar daarna dienden toch de eerste klimmen zich aan. Sommigen vlogen gelijk omhoog terwijl anderen duidelijk nog warm moesten draaien. Er werd in drie groepen gereden waardoor iedereen op zijn eigen niveau kon rijden. Na het diner (verzorgd door onze eigen kok) was er een presentatie van Scope over de ontwikkeling van hun wielen en het voordeel dat je kunt halen met hun materiaal.

                                                                         


Zaterdag is traditiegetrouw de dag van de Eifel. Weer werd er in drie groepen vertrokken. De route was dit keer 133 km met bijna 2.000 hm. Halverwege was er een stop in Einruhr. Groep drie sloeg wat eerder af en kwam daarmee op 102 km. Er werd een flinke bui voorspeld in de middag maar op wat spetters na bleef het gelukkig droog. 

                                                                                


Zondag zou er richting de Ardennen gereden worden. Dat betekende echter dat we precies in de richting van de neerslag zouden rijden. Er werd daarom een alternatieve route uitgestippeld waarmee de buien grotendeels ontweken zouden worden. Dat lukte maar doordat de uitgekozen wegen soms behoorlijk modderig waren, leek het af en toe meer op een gravelrit.

                                                                           


Voor veel deelnemers zat het trainingsweekend er zondag op maar enkelen bleven tot en met maandag. Zij maakten in de ochtend nog een korte rit door de Voerstreek of trokken richting de Ardennen. 

Afgezien van wat materiaalpech hebben zich geen problemen voorgedaan en liep het weekend voorspoedig. De luxe accommodatie met jacuzzi en sauna hielpen natuurlijk ook om lekker te ontspannen na het fietsen. Organisatie en deelnemers bedankt voor een top weekend. Volgend jaar gaan we proberen dit te evenaren!