07-04-2024 | Alwin Wijnands

Klassiekers zijn weer in volle gang

De Ronde van Vlaanderen werd onder pittige omstandigheden verreden. Het was de hele dag regenachtig en daardoor was extra het afzien. De profs hadden moeite om fietsend boven te komen en dat was voor de wielertoeristen natuurlijk niet anders. Onze klassiekerspecialisten Ariën, Koos en Martin hebben de rit weer volbracht en mogen zich echte Flandriens noemen. Samen hebben ze De Ronde meer dan 60x gereden..... Voor Gerard was het de eerste keer dat hij deelnam en ook hij reed hem uit. Afzien, maar een ervaring om nooit te vergeten was zijn oordeel.


De toertocht Veenendaal-Veenendaal is ook een klassieker te noemen. Al meerdere jaren staat hier een delegatie van CTWT aan de start. Dit jaar waren er vijf deelnemers om gezamenlijk de langste afstand te rijden. Daarnaast waren er ook leden die in ander gezelschap de tocht reden.

De tocht was een aaneenschakeling van de bekende klimmetjes van de Utrechtse Heuvelrug en de Posbank. Hoewel de route niet echt verrassend is, blijft het een mooie omgeving om te rijden. Het was prachtig weer en dat had een massa fietsers naar de start getrokken. Hierdoor was het onderweg soms erg druk maar met behulp van seingevers op kritieke punten werd het verkeer goed geregeld. Na de splitsing tussen de 110 km en de 140 km werd het gelukkig rustiger. Na afloop werd er op het terras nog even nagepraat onder genot van een drankje en een broodje kroket.Diezelfde dag werd ook de toerversie van Parijs-Roubaix gereden. Kaj stond hier aan de start, net als Koos en Martin. De omstandigheden waren gelukkig ook hier beter dan de week ervoor in Vlaanderen maar het gedokker over de kasseien is altijd pittig. Na 190 km draaiden ze de wielerbaan van Roubaix op en was de tocht volbracht. Voor Kaj was het extra afzien want hij was in de vroege ochtend al vanuit Roubaix naar de start gereden.....

Vanaf volgende week worden de klimklassiekers gereden met de Amstel Gold Race en Luik Bastenaken Luik. Ook hier zullen diverse CTWT-ers aan de start staan.