04-05-2024 | Philip Pruim

Sommige mensen moeten er niet aan denken... in een week tijd heel Nederland rond fietsen. Ruim 1900 kilometer, doorgaan door weer en wind, misschien zelfs 's nachts. Dat is wat Race Around The Netherlands is. En Kaj... hij dacht dat dat wel leuk zou zijn...

Aangemoedigd door velen in de WhatsApp-groep van CTWT legde Kaj zijn kilometers af. Vanuit Amerongen naar het noorden, vanaf Friesland een lus rondom het IJsselmeer, terug naar het noorden, vanaf Den Helder helemaal langs de kust naar Zeeland, via Brabant naar de heuvels in Limburg en dan nog weer naar het noorden van Amerongen. Je moet er maar zin in hebben. En Kaj had dat.

 

Waar hij na de eerste dag nog op Strava schreef "dat wordt wat", kwamen er in whatsapp steeds positievere geluiden voor. Kaj bleek een diesel te zijn, hij werd met de dag sterker. Al in Flevoland deed hij de uitspraak "Vanaf het Drielandenpunt is het nog maar 240 kilometer". Zelfs het warme weer kreeg geen vat op Kaj. Of heeft dit mooie weer juist geholpen?


Aan het eind van dag 6... toch enige tegenslag. Waar Kaj serieus overwoog om 's nachts door te rijden vanaf Heerlen naar Amerongen, zo sterk was hij, besloten de weergoden anders. Flinke wateroverlast maakte fietsen onmogelijk, onverantwoord en gewoon niet leuk. Dan toch nog maar een overnachting in Heerlen, om op vrijdag weer vrolijk op de fiets te stappen. Weliswaar in de regen, want de laatste loodjes zijn natuurlijk het natst.

Maar na 16 stroopwafels en een zak haribo was het op vrijdagmiddag rond kwart voor vier dan zo ver: Kaj bereikte de finish in Amerongen. Een ervaring rijker, en meteen al zin in een volgend avontuur: "Denk dat ik een beetje meer hoogtemeters wel leuker zou vinden."

Kaj, gefeliciteerd met je prestatie. Hier mag je trots op zijn. Succes met herstellen en veel plezier met nagenieten.