14-06-2023 | Alwin Wijnands

Zomerse provincietocht Gelderland

Waar eerdere edities van de Provincietocht last hadden van slecht weer, waren de vooruitzichten voor de editie door Gelderland uitstekend. Misschien wel iets te goed. De organisatie had de route daarom nog eens goed bekeken voor waterpunten. 

Om 10:00 werd er verzameld met koffie en appeltaart. Sommige fanatiekelingen hadden van dit relatief late vertrek gebruik gemaakt om alvast wat kilometers warm te draaien. Met een elftal rijders werd om 10u30 vertrokken. Eerst over de Veluwe en daarna via Gelderse IJssel naar Doesburg voor het eerste waterpunt. Deze was hard nodig want de bidons waren lauw of leeg. Daarna ging de route de Achterhoek in, flink werken tegen de wind, maar het kopwerk werd goed verdeeld. De lunchstop was goed uitgekiend, lekker op terras uit de zon en heerlijke broodjes tegen betaalbare prijzen, aanrader! Daarna was het veelal voor de wind weer terug richting Eerbeek. Eerst moest er nog een kleine wedstrijd gereden worden. Dit betekende een rondje volle bak op de Varsselring en dat hakte er toch wel in. Reikhalzend werd uitgekeken naar het waterpunt in Vorden en daar was het inderdaad letterlijk en figuurlijk opfrissen. Daarna weer langs de IJssel, over de brug en langs het pannenkoekenhuis terug naar de parkeerplaats.

Het pannenkoekenhuis was wel een voltreffer. Goede tafel in de schaduw, windje op het terras en pannenkoeken die zo vulden dat een toetje niet meer paste! Ilona en Mark bedankt voor het organiseren van deze mooie rit.

Welke provincie volgend jaar aangedaan wordt is nog niet zeker. Drenthe werd zondag al geopperd en als iemand daar een mooie route weet houden we ons aanbevolen. Anders wordt het een mooi onderwerp voor de ledenvergadering.

Enkele foto's van afgelopen zondag: